Milyen a jó étlaptartó

Vajon milyen egy jó minőségű étlaptartó?

Habár köztudott, hogy az étlaptartó az étterem névjegye, mégis méltatlanul kevés figyelmet fordítnak rá a döntéshozók vagy a tulajdonosok. Ha már régóta a vendéglátásban dolgozol, akkor pontosan tudod, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy étlaptartónak. 

  • Könnyen lehessen tisztítani
  • Könnyen lehessen benne a lapokat cserélni
  • Nemárt, ha pár évet ki is bír, mielőtt cserélni kellene.
  • A vendégek könnyen átláthassák a kínálatot. 
  • A mérete az asztal méretéhez igazodjon.

Persze vannak még szempontok, amiket figyelembe kell venn, de azt gondolom már ha ez a pár fenti tétel megvalósul, akkor elmodhatod, hogy a legtöbb étteremmel szemben neked rendben van az étlapod.

A belső kialakítás a lelke.

Vannak, akik szeretik műanyag tasakba tenni a lapokat, mert így sokkal könnyebb takarítani. Ennek az a hátránya, ha rossz minőségű genothermet(bugyit) választassz, akkor vagy nagyon olcsó benyomást fog kelteni vagy ha túl vastag, akkor nehezen lehetne lapozni. 

A másik nagyon elterjedt megoldás az, amikor a lapokat teszik bele az étlaptartóba. Ennek az az előnye, hogy elegáns lesz, viszont a hátrányait is figyelembe kell venni mindenképpen.

  • Hamarabb sérülnek a lapok, mintha Genothermbe lennének
  • Nehezebb mosni
  • Mindenképpen nyomda fog kelleni hozzá. hiszen megfelelő helyeken ki kell lyukasztani valamint biegelni is szükséges a lapokat. 
  • Drágák a papírlapok, mivel minimum 220-250  grammosat kell választani, amit csak nyomda fog tudni megnyomni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük